Καλέστε μας: 6981612431

Παναγιώτης Σκαφιδάς

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Θεραπευτής ζεύγους

Καλησπέρα σας,

Είμαι ο Παναγιώτης Σκαφιδάς και είμαι ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και θεραπευτής ζεύγους. Είμαι κάτοχος κρατικής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και μέλος του BACP της Αγγλίας και του EFT Greek Network. 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, από το λύκειο μου γεννήθηκε η ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα τι συμβαίνει μέσα μου και είχα μεγάλο ενδιαφέρον για να κατανοήσω καλύτερα τους γύρω μου.

Σπούδασα Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Lancaster στην Αγγλία και μετά ακολούθησα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα συνθετικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής ενηλίκων από το πανεπιστήμιο του Derby. Αυτό μου έδωσε την απαραίτητη γνώση για ένα συνδυασμό προσεγγίσεων και τεχνικών που μπορώ να προσαρμόσω ανάλογα με τον άνθρωπο και τις ανάγκες που φέρνει στην θεραπεία.

Συνεχίζοντας την εκπαίδευσή μου βρήκα μεγάλο ενδιαφέρον στα ζευγάρια και τις ανθρώπινες σχέσεις και ακολούθησα ένα διετές πρόγραμμα που εξειδικεύεται στη συγκινησιακά εστιασμένη θεραπεία ζεύγους (Emotionally Focused Therapy).  

Εργάζομαι στην Αθήνα και βοηθάω ανθρώπους με διαφορετικές δυσκολίες ( άγχος, κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστικες διαταραχές, δυσλειτουργικές σχέσεις, επιθετική συμπεριφορά κα. ) να βοηθηθούν στο επίπεδο που αυτοί θέλουν. Είμαι εδώ μαζί σας, δίπλα σας να σας ακούσω και με την γνώση και την εμπειρία μου να σας βοηθήσω να κατανοήσετε και να ξεκλειδώσετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει τον ρυθμό του, εγώ καλούμαι να τον αφουγκραστώ και να πάω μαζί του σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή, έτσι ώστε να φτάσεις στον προορισμό που αναζητάς.

Η δίψα μου για γνώση δεν σταματάει, παρακολουθώ σεμινάρια, webinars, workshops και διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.