Καλέστε μας: 6981612431

Η φιλοσοφία μας

Μεγαλώνοντας μαθαίνουμε από την κοινωνία και από το οικογενειακό περιβάλλον ότι αν δεν είσαι δυνατός/η, έξυπνος/η, ταλαντούχος/η αυτό σημαίνει ότι είσαι αδύναμος/η, χαζός/η και άχρηστος/η. Εκατομμύρια άνθρωποι δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει (ειδικά οι άνδρες) να μη δείχνουμε ότι πονάμε, ότι είμαστε ευάλωτοι, να δείχνουμε ότι είμαστε πάντα δυνατοί. Πόσο εύκολο είναι να είμαστε πάντα δυνατοί , ή να κάνουμε πάντα το σωστό. Το ψυχολογικό κόστος του να είσαι τόσο άκαμπτος είναι τεράστιο.

Σκοπός του Psychology Matters είναι να αφυπνίσουμε τους ανθρώπους για το πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία στη ζωή μας. Ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο. 

Η ψυχική μας υγεία δεν διαφέρει πολύ από την σωματική μας υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι το χρόνιο άγχος δημιουργεί προβλήματα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτοάνοσα νοσήματα και αρρώστιες. Το να βλέπουμε τα πράγματα άσπρα η μαύρα δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ζωή μας, ανάμεσα σε αυτά τα χρώματα υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις που δυσκολευόμαστε να δούμε. 

Η δυνατότητα του να μπορούμε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά μας κάνει να βρούμε την ισορροπία έτσι ώστε να αντέξουμε και να μπορούμε να διαχειριστούμε ευκολότερα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.   

Από πλευράς μας θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι συνείδησης και ευθύνης (ενσυναίσθησης) για το πόσο πολύ η ψυχολογία μας μετράει. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η οποιαδήποτε ενασχόληση με τον τομέα της ψυχολογίας έχει άμεσα αποτελέσματα στην ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και των σημαντικών σχέσεων στη ζωή μας.  

Ελπίζουμε οι σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα και στο διαδίκτυο να δημιουργήσει μια βαθύτερη ενσυναίσθηση πρώτα για τον εαυτό σας και μετα για τους σημαντικούς σας άλλους η οποία θα βοηθήσει σε μια καλύτερη διαχείριση δυσκολιών της καθημερινότητας. 

Γι’ αυτό και άλλωστε ονομάσαμε αυτή την σελίδα PsychologyMatters γιατί η ψυχική μας υγεία μετράει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε. 

Είναι σημαντικό για εμάς να ακούσουμε τις σκέψεις (απόψεις) σας στο πως η ενασχόλησή σας με την ψυχολογία έχει ωφελήσει την ζωή σας και των γύρω σας.