Καλέστε μας: 6981612431

Τι να περιμένετε στην πρώτη σας συνεδρία θεραπείας ζεύγους ;

Μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να ανοιχτείτε σε έναν άγνωστο για τους πιο προσωπικούς σας αγώνες και τα πιο τρωτά σας σημεία. Σε αυτό το άρθρο, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τι να περιμένετε στην πρώτη σας συνεδρία θεραπείας ζεύγους μέσω του (EFT) , πώς μπορεί να αισθάνεστε και να σκέφτεστε, καθώς και τα οφέλη αυτής της θεραπείας.

Τι είναι η συναισθηματικά εστιασμένη θεραπεία (EFT);


Η Συναισθηματικά εστιασμένη θεραπεία είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που εστιάζει στα συναισθήματα και την προσκόλληση στις σχέσεις. . Ο στόχος του EFT είναι να βοηθήσει τα άτομα και τα ζευγάρια να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, ιδιαίτερα εκείνα που μπορεί να οηδγούν σε αρνητικά πρότυπα σχέσεων. Το EFT βασίζεται στην ιδέα ότι όλοι έχουμε μια θεμελιώδη ανάγκη για συναισθηματική σύνδεση και υποστήριξη από τους άλλους, ειδικά στις στενές μας σχέσεις.

Η πρώτη συνεδρία του EFT μπορεί να είναι μια εκφοβιστική εμπειρία για τα ζευγάρια. Μπορεί να αισθάνεστε σαν να ανοίγετε το κουτί της Πανδώρας με συναισθήματα και τρωτά σημεία που ήταν θαμμένα βαθιά μέσα σας για πολύ καιρό. Ως θεραπευτής EFT, το καταλαβαίνω αυτό και θα σας βοηθήσω να περιηγηθείτε μέσα από αυτά τα συναισθήματα με φροντίδα και συμπόνια.

Ο θεραπευτής θα θέσει σε εσάς και τον σύντροφό σας μια σειρά από ερωτήσεις για να κατανοήσει καλύτερα τη σχέση σας, το στυλ επικοινωνίας σας και τις ανάγκες σας για σύνδεση. Η συνεργασία μας θα βοηθήσει να εντοπιστούν τα βασικά μοτίβα της σχέσης, ιδιαίτερα εκείνα που μπορεί να οφείλονται σε ανεκπλήρωτες συναισθηματικές ανάγκες.  Αυτό είναι το θεμέλιο του EFT, καθώς βοηθά να γνωρίσω εσάς και τον σύντροφό σας σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Καθώς εμβαθύνετε στη συνεδρία, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ευάλωτοι και συναισθηματικά φορτισμένοι. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Στο EFT, πιστεύουμε ότι τα συναισθήματα είναι το κλειδί για τη θεραπεία των σχέσεων. Επιτρέποντας στον εαυτό σας να νιώσει και να εκφράσει τα συναισθήματά του, ανοίγετε την πόρτα για βαθύτερη σύνδεση και κατανόηση με τον σύντροφό σας.


Θα σας καθοδηγήσω μέσα από διάφορες ασκήσεις και παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της συναισθηματικής σύνδεσης και της επικοινωνίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις που σας βοηθούν να αναγνωρίσετε και να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, καθώς και ασκήσεις που σας βοηθούν να κατανοήσετε την οπτική γωνία του συντρόφου σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας, θα σας παρέχω ανατροφοδότηση και υποστήριξη, βοηθώντας σας να επεξεργαστείτε τα δύσκολα συναισθήματα και τα μοτίβα της σχέσης.

Στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον όπου εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να είστε ευάλωτοι και ειλικρινείς μεταξύ σας. Αυτή μπορεί να είναι μια τρομακτική διαδικασία, αλλά συνάμα και απίστευτα ικανοποιητική. Ανοίγοντας και μοιραζόμενοι τα συναισθήματά σας με τον σύντροφό σας, κάνετε το πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης και υγιέστερης σχέσης

Οφέλη του EFT για τα ζευγάρια:
Το EFT έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων στη σχέση τους. Το EFT μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να:


1. Να αυξήσουν τη συναισθηματική σύνδεση και την οικειότητα: Το EFT βοηθά τα ζευγάρια να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό, τα ζευγάρια μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη αίσθηση συναισθηματικής σύνδεσης και οικειότητας μεταξύ τους.


2. Βελτίωση της επικοινωνίας: Το EFT βοηθά τα ζευγάρια να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά, ιδιαίτερα στο πλαίσιο συγκρούσεων. Εντοπίζοντας και αντιμετωπίζοντας τα υποκείμενα συναισθήματα που μπορεί να οδηγούν σε αρνητικά πρότυπα σχέσεων, το EFT μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης των συγκρούσεων.


3. Να οικοδομήσουν ισχυρότερες, υγιέστερες σχέσεις: Βελτιώνοντας τη συναισθηματική σύνδεση, την επικοινωνία και τη διαχείριση των συγκρούσεων, το EFT μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να αναπτύξουν ισχυρότερες, υγιέστερες σχέσεις.


Το EFT είναι επίσης μια καλή επιλογή για ζευγάρια που έχουν δοκιμάσει άλλα είδη θεραπείας χωρίς επιτυχία. Είναι μια ιδιαίτερα δομημένη και τεκμηριωμένη θεραπεία που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για ζευγάρια που παλεύουν με την επικοινωνία, την οικειότητα, τη διαχείριση συγκρούσεων, την απιστία, τον χωρισμό και το τραύμα. Τα ζευγάρια που είναι αφοσιωμένα στη διαδικασία της θεραπείας και πρόθυμα να αφιερώσουν δουλειά μπορούν να δουν σημαντικές βελτιώσεις στη σχέση τους μέσω του EFT.

Το EFT είναι συνήθως μια βραχυπρόθεσμη θεραπεία, με τα περισσότερα ζευγάρια να βλέπουν σημαντικές βελτιώσεις στη σχέση τους μέσα σε 12-20 συνεδρίες. Ωστόσο, η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του ζευγαριού.

Βελτιώνοντας τη συναισθηματική σύνδεση και την επικοινωνία, το EFT μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να οικοδομήσουν ισχυρότερες, υγιέστερες σχέσεις που διαρκούν μια ζωή. Κάντε λοιπόν το πρώτο βήμα προς μια καλύτερη σχέση και δοκιμάστε την θεραπεία ζεύγους μέσω EFT.