Καλέστε μας: 6981612431

Θεραπεία Ζεύγους

Προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής στο ζευγάρι, ώστε να βρεθεί ο απαραίτητος χώρος και ο χρόνος για έκφραση δυσκολιών, προβληματισμών και επιθυμιών του ζευγαριού.

Η εποχή μας έχει δημιουργήσει αποξένωση και δυσφορία στις συντροφικές σχέσεις. Η καθημερινότητα, το άγχος της επιβίωσης και οι παράλληλοι ρόλοι (πατέρας/μητέρα, σύντροφος/η, φίλος/η, αδερφός/η) δημιουργούν αναρίθμητες υποχρεώσεις στην ζωή. Λαμβάνοντας υπόψιν την ψυχολογική και σωματική κούραση, οι εντάσεις και οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Όταν οι συγκρούσεις δεν επιλύονται και ανακυκλώνονται αυτό δημιουργεί φθορά και στο ζευγάρι. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καλύτερη συναισθηματική σύνδεση και επικοινωνία με ανθρώπους που αγαπάτε και θέλετε να είναι στην ζωή σας.

Η θεραπεία ζεύγους προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής στο ζευγάρι, ώστε να βρεθεί ο απαραίτητος χώρος για έκφραση δυσκολιών, προβληματισμών και επιθυμιών του ζευγαριού.

Η θεραπεία ζεύγους μέσω της EFT (Emotionally Focused Therapy – Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία) στοχεύει στην βελτίωση της επικοινωνίας του ζευγαριού, ακούγοντας τις συναισθηματικές ανάγκες ο ένας του άλλου. Με όπλο τον φακό του δεσμού βοηθάμε το ζευγάρι να αποκαταστήσει το συναισθηματικό δέσιμο που έχει πληγωθεί. Με την βοήθεια του θεραπευτή, το ζευγάρι καλείται να κατανοήσει καλύτερα την σημαντικότητα που κρύβει ο ασφαλής δεσμός και η έκφραση των συναισθημάτων. Η ενίσχυση της συναισθηματικής σύνδεσης και του υγιούς δεσμού στο ζευγάρι λειτουργεί ως ένας καλύτερος δίαυλος επικοινωνίας (οικειότητας και εμπιστοσύνης) και βοηθάει τους συντρόφους να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τον άλλον.


Book an appointment with Personnel Calendar using SetMore

Συχνές Ερωτήσεις

Τι συμβαίνει στην πρώτη συνεδρία;

Η πρώτη συνεδρία είναι συνεδρία γνωριμίας, σκοπός του θεραπευτή είναι να ακούσει και να καταλάβει πως αλληλεπιδρά το ζευγάρι και ποιοι είναι οι λόγοι που το έχουν κάνει να αποσυνδεθεί. Δουλεύοντας στο αίτημα που φέρνει το ζευγάρι συμφωνείται από κοινού ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το εκάστοτε ζήτημα.

Πόσο χρόνο διάρκειας έχει μια συνεδρία;

Έχει διάρκεια από 75 έως 90 λεπτά.

Ποια είναι η συχνότητα των συνεδριών;

Η συχνότητα είναι κάτι που συμφωνείται ανάμεσα στον θεραπευτή και το ζευγάρι στην αρχή της θεραπείας. Συνήθως οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.