Καλέστε μας: 6981612431

Ατομική Θεραπεία

Σας δίνει την δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά με τον εαυτό σας, να ακούσετε περισσότερο τα συναισθήματά, το σώμα και τις ανάγκες σας. Βοηθώντας έτσι ώστε να διαχειρίζεστε καλύτερα τις δύσκολες που ενέχει η ζωή.

Ατομικές Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Στη ζωή όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις σε προσωπικό, συντροφικό, οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο που ενέχουν μεγάλη δυσκολία, αυτές οι καταστάσεις μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο.

Η θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθούμε είναι η συνθετική. Mέσω αυτης  χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες τεχνικές διαχείρισης ανάλογα με τον θεραπευόμενο, την ανάγκη του και το αίτημα που φέρνει λάμβανοντας πάντα υπόψη οτι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Στόχος μας είναι να διαμορφώνουμε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό τεχνικών και προσεγγίσεων έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον άνθρωπο που απευθύνεται σε εμάς.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ατομικής θεραπείας είναι η δημιουργία μιας θεραπευτικής σχέσης ¨σύνδεσης¨. Μέσω αυτής της σχέσης δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον εμπιστοσύνης και κατανόησης έτσι ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε τα προβλήματα που σας απασχολούν. Η ψυχοθεραπεία δίνει την δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά με τον εαυτό σας, να ακούσετε περισσότερο τα συναισθήματά σας, το σώμα σας και τις ανάγκες που έχετε. Ακούγοντας περισσότερο τον συναισθηματικό σας κόσμο, και εκφράζοντας τις ανάγκες σας μαθαίνετε να διαχειρίζεστε καλύτερα δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να εμπεριέχουν αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, θλίψη, φόβο και θυμό.

Στόχος είναι να αντιμετωπίσετε με την βοήθεια του ψυχολόγου αυτές τις αρνητικές σκέψεις που σας δυσκολεύουν μέσα στην καθημερινότητα σας, δημιουργώντας έτσι ένα διαφορετικό, καινούργιο ¨μονοπάτι¨ που θα σας οδηγήσει στον προορισμό που θέλετε και έχετε τόσο ανάγκη.


Book an appointment with Personnel Calendar using SetMore

Συχνές Ερωτήσεις

Τι συμβαίνει στην πρώτη συνεδρία;

Η πρώτη συνεδρία είναι συνεδρία γνωριμίας, σκοπός του θεραπευτή είναι να ακούσει και να καταλάβει το αίτημα που φέρνει ο
θεραπευόμενος/η και να συμφωνηθεί πως θα δουλέψουν προς την αντιμετώπιση του.

Πόσο χρόνο διάρκειας έχει μια συνεδρία;

Οι ατομικές συνεδρίες έχουν διάρκεια τουλάχιστον 50 λεπτά.

Ποια είναι η συχνότητα των συνεδριών;

Η συχνότητα είναι κάτι που συμφωνείται ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο στην αρχή της θεραπείας. Συνήθως οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.

Μπορώ να εμπιστευτώ τα μυστικά μου σε έναν ψυχολόγο;

Και βέβαια, ο πιστοποιημένος ψυχολόγος ακολουθεί τους απαραίτητους κώδικες δεοντολογίας και ισχύει το επαγγελματικό απόρρητο.